Fiske på
mälaren

Ta med dina vänner och upplev hur en dag på Mälaren kan skölja bort känslan av stress och krav. Är det bruset från kölvattnet? Glittret från vågorna? Den vilda smaken på färsk gös i kapprock?

Det är något speciellt med vatten och naturen. Allt spirar. I den grunda Kungsårafjärden leker gösen. Sander lucioperca som den heter på latin, är inte bara en riktigt god matfisk utan dessutom Västmanlands landskapsfisk.

När ni anländer till Stora Kvistberga åker vi ner till sjön. Vi i lastar båtarna och ger oss tillsammans ut och vittjar näten. Förhoppningsvis får vi gös med oss hem, men Mälaren erbjuder så många fler spännande arter, från benlöja, björkna, braxen och gädda till abborre, lake, sutare, sarv och ruda. Som sagt – vi får se! Mälaren är faktiskt Sveriges artrikaste sjö.

Efter en kort tur samlas vi åter vid bryggan. Där väntar kall öl och samkväm nere vid vår lilla oas. Vi filear tillsammans den fisk vi fått upp och grillar sedan allt i kapprock, så att maten behåller all sin saftighet och vilda smak. Som en självklar avslutning på vårfisket, blir det knäckig äppelpaj och äkta kokkaffe i kaffepanna.

Klädsel
Du behöver sköna kläder för att vara utomhus.

Storlek på grupp
Fisket är en aktivitet som är anpassad för grupper på max 24 personer.

Tider
Fisket med efterföljande middag tar normalt 3-4 timmar, och kan genomföras under perioden april-oktober.

Plats
Vi kommer att utgå från min gård Stora Kvistberga, 72598 Västerås.

Pris
Fisket har ett fast pris på 995 kr per person exkl. moms.

Vi vittjar nät, lär oss filea och äter tillsammans. Alltså en perfekt dag vid sjön.

Boka din upplevelse

Vad ni än är ute efter kan vi skräddarsy en lösning som passar just era krav och er budget.
För att boka kontaktar du Jenny eller Henrik. Berätta om era planer och önskemål, så hittar vi på något alldeles speciellt tillsammans. 

Upplevelser

SKYTTEMIDDAG PÅ MÄLAREN

Ta med dina vänner på en middagsupplevelse i det fria, där förrätt, varmrätt och dessert består av Mälaren, lerduveskytte och det bästa av naturens eget skafferi.

VILDSVINSNATT

Sätt mobilerna på ljudlöst, lägg ifrån dig allt som klingar och häng med oss på spaning och ansmygning efter ett av naturens mest vaksamma och mest respektingivande djur.

RÅTT, RÖKIGT & RUTTET

Ta med dina vänner på en middagsupplevelse med äkta smaker av fisk, vilt och rotfrukter. Som det smakade förr, med råvaror direkt från Mälaren, skogen och jorden intill.

FEMKAMP ELLER LERDUVESKYTTE

Ta med dina vänner på något okomplicerat och kul som passar alla, ung eller gammal, kille eller tjej. Pigga upp er med lite action och tävling och avsluta dagen med att äta gott och umgås.

FÖRFRÅGNINGAR OCH BOKNINGAR

Vi heter Jenny och Henrik och är era kontaktpersoner för allt som handlar om förfrågningar, upplevelser och bokningar på Kungsbyn. Prata med oss om allt från småsaker till drömmar och planer, så lovar vi dig att vi ska hitta en lösningar som passar perfekt för dig och dina vänner.

Med vänlig hälsning, Jenny och Henrik

Jenny: 070-716 32 53
Henrik: 070-655 10 61

jenny@kungsbyn.se
henrik@kungsbyn.se

Faktureringsadress
Inbox.lev.259034@arkivplats.se

Bokningsförfrågan
  • DD dash MM dash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.