Rått, rökigt
och ruttet

Ta med dina vänner på en middagsupplevelse med äkta smaker av fisk, vilt och rotfrukter. Som det smakade förr, med råvaror direkt från Mälaren, skogen och jorden intill.

I forna tider fanns ett kunnande och en närhet till råvaror som idag gått förlorad. Att se, lukta och känna var förr i tiden sätten att bedöma kvalitet och mognad. Nu är det upp till dig att våga smaka!

Sverige ligger långt norrut. För att klara sig måste man konservera råvaror. Fisk har varit en stapelföda längs hela vår långa kust och många insjöar. Kvällens middag blir en historisk återblick i svensk konservering och beredning. En forntida förutsättning för vår överlevnad.

Har du internationella gäster är denna middag ett bra sätt att visa upp svenskt mathantverk. Tillsammans får ni med er hem en berättelse som bygger på våra lokala traditioner inom jakt, fiske och jordbruk och handlar om det gamla Sveriges smaker.

Meny
Förrätt: Fisk i tre anrättningar och vi skålar med fördel i Henriks myrsnaps.

Varmrätt: Grillat vilt med goda såser och riktiga rotfrukter.

Dessert: Vår knäckiga äppelpaj med vispad grädde.

Storlek på grupp
Middagen kan ordnas för grupper på max 30 personer.

Tider
Middagen kan ordnas under perioden april-okt.

Pris
Middagsupplevelsen Rått, Rökigt och Ruttet har ett
fast pris på 995 kr per person exkl. moms.

Den här middagen lagar vi med ingredienser som kunde använts för tusen år sedan.

Boka din upplevelse

Vad ni än är ute efter kan vi skräddarsy en lösning som passar just era krav och er budget.
För att boka kontaktar du Jenny eller Henrik. Berätta om era planer och önskemål, så hittar vi på något alldeles speciellt tillsammans. 

Upplevelser

SKYTTEMIDDAG PÅ MÄLAREN

Ta med dina vänner på en middagsupplevelse i det fria, där förrätt, varmrätt och dessert består av Mälaren, lerduveskytte och det bästa av naturens eget skafferi.

VILDSVINSNATT

Sätt mobilerna på ljudlöst, lägg ifrån dig allt som klingar och häng med oss på spaning och ansmygning efter ett av naturens mest vaksamma och mest respektingivande djur.

VÅRFISKE PÅ MÄLAREN

Ta med dina vänner och upplev hur en dag på Mälaren kan skölja bort känslan av stress och krav. Är det bruset från kölvattnet? Glittret från vågorna? Den vilda smaken på färsk gös i kapprock?

FEMKAMP ELLER LERDUVESKYTTE

Ta med dina vänner på något okomplicerat och kul som passar alla, ung eller gammal, kille eller tjej. Pigga upp er med lite action och tävling och avsluta dagen med att äta gott och umgås.

FÖRFRÅGNINGAR OCH BOKNINGAR

Vi heter Jenny och Henrik och är era kontaktpersoner för allt som handlar om förfrågningar, upplevelser och bokningar på Kungsbyn. Prata med oss om allt från småsaker till drömmar och planer, så lovar vi dig att vi ska hitta en lösningar som passar perfekt för dig och dina vänner.

Med vänlig hälsning, Jenny och Henrik

Jenny: 070-716 32 53
Henrik: 070-655 10 61

jenny@kungsbyn.se
henrik@kungsbyn.se

Faktureringsadress
Inbox.lev.259034@arkivplats.se

Bokningsförfrågan
  • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.